Kesäaika alkoi

tro_blog_Sommerzeit_banner

Viikonloppuna siirryttiin kesäaikaan. Sunnuntaina aamuyöllä kello 2:00 kelloja siirrettiin tunnilla eteenpäin. Tänä aamuna oli monelle raskasta nousta kouluun ja töihin tuntia aikaisemmin. Yhä useampi on sitä mieltä, että kellojen siirtely tulisi lopettaa; jopa Brysselissä tämä asia on tapetilla.

EU-parlamenttissa monet vastustavat kellojen siirtelyä maalis- ja lokakuussa. Mepit eri maista, esimerkiksi Saksasta, Itävallasta, Tšekistä ja Ruotsista, aikovat painostaa EU-komissiota luopumaan tästä ärsyttävästä tavasta.

Miksi mieli on muuttunut?

Yhä useampaa ihmistä harmittaa kellon siirtely puolivuosittain. Saksalaisen DAK-sairasvakuutusyhtiön teettämän tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa saksalaisista eivät halua erillistä talvi- ja kesäaikaa. Yhtiö julkaisi vuonna 2014 pitäaikaistutkimuksen, jossa käy ilmi, että kellon siirtelyn jälkeiset kolme ensimmäistä päivää sairaaloilla on 25 prosenttia enemmän sydänvaivoista kärsiviä potilaita kuin muina aikoina.

Kesäaika tuli voimaan vuonna 1980 – säästääkseen energiaa

Energiansäästöpäämäärää ei ole koskaan saavutettu. Asiaan perehtyneet mepit eivät ole löytäneet yhtäkään pätevää tutkimusta, joka vahvistaisi, että kesäaikaan siirtyminen säästäisi energiaa. Sen sijaan suuri osa ihmisistä kärsii kellojen siirtelystä syksyisin ja varsinkin keväisin.

Energiaa voi säästää muullakin tavalla: BX11 –mittarin avulla!

Sen sijaan että väännellään kelloja, tarjoamme paljon paremman keinon säästää energiaa: energiakustannusmittari BX11 paljastaa nopeasti energiasyöpöt toimistossa ja kotona. Mittari kytketään pistorasian ja laitteen väliin, jossa se näyttää tarkan sähkönkulutuksen. Jos laite paljastuu varsinaiseksi sähkösyöpöksi, on aika vaihtaa se. Näin yksinkertaista se on! Tilaa tämä pikku energiamittari helposti Trotecin verkkokaupasta, hinta vain 14,95 € sis. Alv!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettämällä hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


*